Koffieconcerten

Op de derde zondag van de maand wordt er geregeld een koffieconcert georganiseerd. Dit zijn laagdrempelige concerten die ongeveer 30 tot 45 minuten duren. Het initiatief is genomen toen de Paaskerk de beschikking kreeg over een prachtige Steinway-vleugel. In combinatie met de vrij droge akoestiek van de ruimte en de cirkelvormige opstelling van de stoelen werd een uitstekende ambiance gevormd voor kamerconcerten.

De concerten beginnen altijd na de kerkdienst, en er is koffie en thee tussendoor. Dus de aanvangstijd ligt meestal rond 11.45 uur. Kom op tijd, en drink gezellig een kopje mee!

19 mei 2019  Tricky Triple

Na het uiteenvallen van Quadruple medio 2018 heeft Greet Strijker een nieuw trio samengesteld. Het trio bestaat nu uit Antoinette de Jong, Greet Strijker, beide sopraan/alt, en de bas Hans Lorist.
Het trio gaat liederen zingen van Afscheid en Rouw, serieus en verdriet met een knipoog. Verdriet van mensen en van dieren.

Afscheid en rouw kent vele kleuren: de ongelukkige liefde; de oude dag en verlangen naar het einde; de avondschemering die overgaat in de nacht en zo verbonden wordt met de gang van het leven. Maar ook de flierefluiter, die nu dat hij gaat trouwen, bedenkt dat hij zijn andere liefje vaarwel moet zeggen. En soms kan het zijn dat een mens zo vreselijk moet huilen, dat je denkt, hou er nu maar eens mee op, nu weet ik het wel. We eindigen met een kip die tenminste van loslaten weet.
Tricky Triple bestaat uit: Antoinette de Jong: sopraan/alt, Greet Strijker: sopraan/alt en Hans Lorist: bas/bariton. Wij zingen al vele jaren samen. U kent ons nog van Quadruple.
Ons repertoire bevat muziek uit allerlei periodes. We zingen graag missen in de RK-kerken maar luisteren ook graag een dienst in de PKN-kerken op. De laatste jaren laten we onze liederen in regie zetten met hulp van Astrid Radoes. Een uitdaging erbij! Vervolgens stellen we het zeer op prijs wanneer af en toe onze zangpedagoog Antoine Kop ons advies geeft. Vrolijk, droevig, geestelijk of wereldlijk, snel, langzaam; wij genieten van samen zingen en er samen wat moois van maken. We vinden het leuk onze liederen in een thema te zetten. Deze liederen zijn gekozen uit onze verzameling rondom het levenseinde, afscheid en rouw. Indringende thema's waarover zeer veel verschillende prachtige liederen zijn geschreven. Alle drie hebben we ervaring in solozang, koorzang en in de samenstelling van vier en drie verschillende stemmen zingen; zowel a capella als begeleid. Greet Strijker is daarnaast ook dirigent.

16 juni 2019  Middeleeuws koor Musica Humana
Het koor brengt onder begeleiding van Reijn Boeijen een aantal liederen uit deze periode ten gehore.

Het gezelschap Musica Humana is in het jaar 2010 opgericht. Het koor bestaat uit 20 leden . Het zijn ervaren zangers en zangers die net het
zingen ontdekt hebben en zich bij ons hebben aangesloten. Wij brengen ons programma op festivals, in verzorgingshuizen en op
uitnodiging bij feesten, bruiloften enz. Men hoorde en zag ons al bij verschillende optredens waaronder het afscheid van burgemeester Klitsie. Ook
in ’s-Hertogenbosch in het provinciehuis en in Tilburg bij het vrouwengilde waren we van de partij. Op alle Fantastivals vanaf 2010 gaven we acte de préséance.
Wij zingen en spelen muziek uit de Renaissance tijd van 1200 tot 1700, onder begeleiding van Rein Boeijen. De liefde loopt als een rode draad door onze
muziek heen. De liederen die a capella gezongen worden krijgen soms ondersteuning van piano, blokfluit en trom, en worden in vele talen waaronder Oud Nederlands,
Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans gebracht. Dit alles wordt door een pakkende presentatie aan elkaar geregen. Het gezelschap gaat gekleed in Middeleeuwse kleding wat veelal gemaakt is
door de leden zelf. Het is een mooi kijk- en luisterspel als u een van onze optredens bezoekt.

Meer informatie voor wie mee wil doen.