Hoofdlijnen van de structuur van onze gemeente:

De drie kernwoorden ‘vieren, leren en dienen’ vormen het uitgangspunt van de structuur van de gemeente. Op grond hiervan zijn vijf werkgroepen/colleges gevormd. Bekijk voor een overzichtelijk schema de organisatiestructuur van onze kerk.

Voor de komende jaren is er een beleidsplan opgesteld. Dit beleidsplan 2018-2022 beschrijft de koers die wij als gemeente willen varen.

Vieren

"In de kerkdiensten danken wij God voor het geschenk van het leven en overdenken wij de bijbelse verhalen als bron van inspiratie voor ons dagelijks leven."

Daarom wordt in de eredienst de Bijbel gelezen; maar dat niet alleen, er wordt ook gezongen, gebeden, getwijfeld en geloofd, en de sacramenten van de Heilige Doop en de Maaltijd van de Heer gevierd.

In de werkgroep Vieren zijn commissies verantwoordelijk voor diverse vormen van vieren, koren, organisten/instrumentale begeleiding en muziek.

Diaconie

Dienen is het derde kernwoord, dat de gemeente vanaf het allereerste begin karakteriseert. In het Nieuwe Testament komen we het woord zo’n vijftig keer tegen. Het gaat dan met name om het dienen van elkaar, zowel binnen als buiten de gemeente. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan materiële zaken zoals geldelijke ondersteuning, maar ook het er-voor-elkaar-zijn in tijden van vreugde en verdriet.

Het College van Diakenen omvat onder meer diaconaat en diaconale geldwerving, ZWO en het ouderenwerk.

Pastoraat

Pastoraat kan benoemd worden als het schenken van aandacht aan (meestal individuele) gemeenteleden. Dat gebeurt door ontmoetingen waar het gaat om algemene, sociale aandacht. En door bezoeken en gesprekken over zingeving, geloof, kerk, leven en dood. Dit werk gebeurt in onze gemeente door de predikanten, de kerkelijk werker en een grote groep vrijwilligers. Naast dit ‘georganiseerde’ pastoraat wordt er - gelukkig - ook heel veel door gemeenteleden spontaan gedaan, vaak zonder dat anderen er weet van hebben. Dat moet ook vooral doorgaan. Het pastoraat  bestaat uit pastorale wijkteams, georganiseerd rond de predikanten/kerkelijk werker en ook vallend onder de verantwoordelijkheid van de predikant/kerkelijk werker en een werkgroep Pastoraat.

Kerkrentmeesters

Het College van Kerkrentmeesters is dienstbaar aan het geheel van de gemeente. Het College coördineert o.a. het kerkelijk bureau, het onderhoud van de gebouwen, de kosters en de drukkerij.

In september 2005 is een start gemaakt met de werkgroep jeugd.
Vele activiteiten voor de jeugd zijn inmiddels weer gestart, dankzij de grote inzet van heel veel vrijwilligers!
Alleen al voor alle jeugdactiviteiten zijn er in onze gemeente ± 40 leidinggevenden actief!
Vele activiteiten hebben hun eigen programma en maken hun eigen planning.
De werkgroep jeugd probeert zich vooral bezig te houden met het coördineren en afstemmen van de verschillende activiteiten voor de jeugd van 4 tot ± 20 jaar. Daarnaast is er een stukje ondersteuning, zowel inhoudelijk als organisatorisch, wanneer daar behoefte aan is.
Via een jeugdouderling is er direct een vertegenwoordiger namens de jeugd in de kerkenraad.

De kerkenraad

De kerkenraad is samengesteld uit een predikant, een voorzitter, een scriba en acht kerkenraadsleden, die in de werkgroepen en colleges zitting hebben (het is dus niet zo dat de werkgroepen/colleges in de kerkenraad vertegenwoordigd zijn, maar omgekeerd: de kerkenraad is vertegenwoordigd in de werkgroepen/colleges).

De kerkenraad bereidt het algemene beleid voor en delegeert de uitvoering ervan aan de werkgroepen/colleges. Voor het gevoerde beleid is de kerkenraad verantwoording verschuldigd aan de gemeentevergadering.

De gemeentevergadering

De gemeente als geheel, bijeen in een gemeentevergadering, beoordeelt het algemene beleid. Zij heeft een beslissende stem als het gaat om principiële zaken, die met de hele gemeente te maken hebben. De gemeente komt tenminste tweemaal per jaar in vergadering bijeen.